הכל התחיל לפני אולי 15 שנים, במסעדת הסושי הראשונה בתל אביב.
במסעדה - היו טעמים וריחות מעולם אחר, ומנות מיוחדות שרק בשבילן הגיעו אנשים מכל קצוות הארץ.
אחת מהמנות היותר מיוחדות בתפריט נקראה "אגדאשי טופו", ומאז שטעמתי אותה לראשונה - לא יכולתי להשתחרר מהטעם.
היום - 17 שנה אחרי, החלטתי לאזור אומץ ולשחזר את המנה במטבח ביתי.
אז ככה: המנה מורכבת מבסיס של טופו מטוגן, ורוטב שהוא סוג של מרק סלק.
היות והמנה מוגשת חמה - ראשית יש להכין את הרוטב, ואז - לפני ההגשה לטגן את הטופו ולצקת את הרוטב מעליו.
להכנת הרוטב
קוצצים שני סלקים לקוביות בגודול 1 על 1 ס"מ
מוסיפים שתי כוסות מים רתוחים, כפית גדושה של סוכר, כ-4 כפות רוטב סויה, ושליש כוס חומץ אורז.
טועמים, ומשפרים את הטעם עד שהוא קצת חמוץ וקצת מתוק. זכרו שזהו רוטב שצריך להשאר דליל.
ממשיכים לבשל במשך כ-20 שקות עד שהסלק מעט רך, אבל לא יותר מדי.
להכנת הטופו
חצי שעה לפני הטיגון - חשוב לנקז את הטופו מנוזלים, להניח עליו משהו כבד כך שינתקזו כל הנוזלים שאפשר לנקז
חותכים גוש של טופו לקוביות בגודל 1 על 1 ס"מ
מגלגלים כל קוביה בקורנפלור
מחממים מחבת עם שמן זית בעומק 0.5 ס"מ (שמן הזית נותן את הזוית הישראלית למתכון)
מטגנים את כל הקוביות משני צדדים במשך 2-3 דקות לכל צד.
מוציאים את קוביות הטופו לקערית, יוצקים רוטב מעל, ואפשר גם לפזר מעט בצל ירוק ושומשום מעל הכל.
מעדן מלכים יפני.
בתיאבון!
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.